DEZERT LAGUNA

poslastica za vrele letnje noci

DEZERT LAGUNA
 
Potrebne namirnice:
200 grama COKOLADE
1 pakovanje SUVOG GROŽĐA
50 grama MEDA
8 komada POMORANDŽE
8 komada KIVIJA
1 pakovanje SUVIH SMOKVI
 
Priprema jela:

Pomorandže i kivi dobro oprati i osušiti. Seci na kolutice bez ljuštenja. Od svake pomorandže iseci iz srednjeg dela po 4 kolutica debljine oko 6mm.Od svakog kivija iz srednjeg dela takode iseci po 4 kolutica debljine oko 4 mm.Svim koluticima potom oštrim nožem odstraniti koru. Kod preostalih delova pomorandže i kivija kašikom odvojiti meso od kore I sipati u jednu ciniju. Suvim smokvama I suvom groždu odstraniti eventualno zaostale peteljke i zatim ga vrlo sitno ih iseckati i dodati u ciniju sa pomorandžama i kivijem. Sadržaj u ciniji blago izmešati,zatim dodati med. Od cokolade za kuvanje odvojiti cetvrtinu, izlomiti je na sitnije komade i staviti u širi sud (šerpicu) a istu iznad nešto šireg suda sa vodom. Kada voda u sudu sa vodom pocne da vri, odnosno kada cokolada pocne da se topi lagano je mešati dok ne postane kao kaša. Otopljenu cokoladu dodati izmešanom vocu u ciniji uz stalno mešanje. Kada se masa sjedini vaditi je supenom kašikom i od te mase praviti kuglice manjeg precnika od precnika kolutica kivija. Kuglice seci na pola.

 
Izvor recepta je internet
Zemlja porekla jela je:
Jelo je za 2 osobe
Tezina pripreme jela je jednostavno

Predvidjeno vreme za priremu jela je oko 15 minuta


Copyright © 2004-2011 Recepti.co.yu
dizajn i razvoj : svemirNet