INDIJSKO SELO

Uzivajte u pripremi proverenih recepata

INDIJSKO SELO
 
Potrebne namirnice:
12 komada JAJA
350 grama ŠECERA
2 kašike PREZLI
2 kašike BRAŠNA
1 kašicica SIRCETA
375 grama MARGARINA
100 grama ORAHA
2 pakovanja PUDINGA
4 kašike GUSTINA
1 litar MLEKA
250 grama ŠECERA
300 grama COKOLADE
24 komada KORNET ZA SLADOLED
500 grama ŠLAGA
 
Priprema jela:

Na dno cetvrtastog pleha za pecenje kore staviti masni papir velicine pleha, naseckati orahe, posuti po plehu a odozgo izrendati margarin po celoj površini papira. Zatim umutiti belanca sa šecerom, dodati prezle, brašno i na kraju sirce. Umucena belanca sipati preko oraha i koru peci (sušiti) na 150°C. Zatim pripremiti fil. Umutiti žumanca sa 300 g šecera, 2 pudinga od vanile, dodati gustin, izmešati i sve sipati u vrijuce mleko. Kuvati dok se ne zgusne. Skinuti sa vatre da se ohladi, a zatim u fil sipati umucen 1,5 margarin sa prah šecerom. Podeliti fil na dva dela. U jedan deo dodati 150 g rastopljene cokolade a druga polovina ostaje žuta. Zatim puniti kornete i to: 12 sa žutim filom a drugih 12 sa braon filom. Staviti koru na tacnu i to tako što donja strana ide na gore. Ostatak fila premazati preko kore i to najpre žuti pa preko njega braon fil. Rastopiti 150 g cokolade sa malo margarina, i premazati kornete spolja, a zatim ih redjati na fil uspravno i to: po širini u razmaku 4 komada, a po dužini u razmaku 6 komada. Zabadati kornete u fil. Na kraju umutiti šlag sa 6 šoljica vode i 4 kašike šecera u prahu. Odozgo filovati tortu, tako da se sve šupljine popune. Ukrasiti tortu po želji.

 
Izvor recepta je recept iz mog kuvara
Zemlja porekla jela je: Srbija i Crna Gora
Jelo je za više od 4 osobe
Tezina pripreme jela je normalno

Predvidjeno vreme za priremu jela je oko 60 minuta


Copyright © 2004-2011 Recepti.co.yu
dizajn i razvoj : svemirNet