Recepti.co.yu
[niste registrovani]

prijavite se
Dobro jeli!   NOVI KORISNIK
14.11.2019.
RECEPTI SAVETI REČNIK PORTAL REGISTAR FORUM
Moji.Recepti.co.yu
:: KATEGORIJE ::
 :: Vrsta jela
 :: Tip obroka
 :: Sezonska jela
 :: Namirnice
 :: Specijalne prilike
 :: Starosna dob
 :: Kuhinje
 :: Spremanje jela
 :: Vrsta ishrane
 :: Spisak svih recepata
 :: Recepti korisnika
 :: Linkovi korisnika
 
:: KULINARSTVO ::
 :: Kulinarski rečnik
 :: Kulinarski saveti
 :: Namirnice
 :: Proizvodi
 
:: JELOVNICI ::
 :: Restorana
 :: Picerija
 :: Poslasticarnica
 :: Pekara
 
:: GDE JESTI ::
 :: Restorani
 :: Picerije
 :: Poslastičarnice
 :: Pekare
 
:: GDE KUPITI ::
 :: Prodavnice
 :: Proizvodjači
 
::ZANIMLJIVOSTI::
 :: Slike za desktop
 :: Čuvari ekrana
 :: WinAmp skin
 :: Prezentacije
 
:: INFO ::
 :: Mapa sajta
 :: O sajtu
 :: Obaveštenja
 :: Saveti
 :: Pomoć
 :: Reklamiranje
 :: Upis u Registar
 :: Prijava geške
 :: Pravila i uslovi korišćenja ovog sajta
RECEPT
TELECI RIZOTO Dodajte ovaj recept u Vas E-Kuvar
Ubacite namirnice u korpu za kupovinu
TELECI RIZOTO
Recept poslao Recepti.Co.Yu

Izvor recepta: POLITIKA MAGAZIN
Zemlja porekla jela: Srbija i Crna Gora

Jelo je za vise od 4 osobe
Priprema jela: normalno
Predvieno vreme za priremu jela je oko 30 minuta
POTREBNE NAMIRNICE
PUTER 40 GRAMA (40 grama)
MAST 1 KAŠIKA (0 grama)
BIBER  
CRNI LUK 2 GLAVICE (0 grama)
ŠARGAREPA 2 KOMADA (0 grama)
BELO VINO 1 DECILITAR (0 grama)
GRAŠAK 100 GRAMA (100 grama)
"ZACIN C", "VEGETA"  
TELECE MESO 750 GRAMA (750 grama)
SUPA 2 ŠOLJE (0 grama)
  pogledajte detaljni spisak nutritivnih vrednosti namirnica za ovaj recept
PRIPREMA JELA

Potrebno je (za 4 osobe): 750 g teleceg mesa od buta, 2 glavice crnog luka, kašika masti, 1 dl be-log vina, 100 g graška, 2 šargarepe, 2 šolje supe ili vode, 40 g putera, zacin ce, biber. Meso oprati pa iseci kao za gulaš. Na masti propržiti sitno seckan crni luk, dodati meso, pobiberiti i posoliti, propržiti rumeno pa doliti belo vino. Kada je upola mekano, dodati pirinac i grašak. Doliti supu ili vodu pa kuvati po-la sata. Kada i pirinac postane mekan, dodati 40 g putera. Promešati pa rizoto sipati u cinijice. Kašikom pritisnuti, pustiti da se prohladi, pa izruciti na tanjire pazeci da se sacuva oblik polulopte. Ukrasiti peršunovim listom, a služiti uz strugani sir.

 
Recept pripada podkategorijama: VARIVO, PRILOGRUCAKMRSNO JELOSVETSKAMESO I PROIZVODI OD MESAKUVANO JELO
 

CENA JELA ~0.4 [€] Napomena: Cena jela je okvirna i izraunava se zbirom prosenih maloprodajnih cena (u SCG) namirnica koje ulaze u recept
ENERGETSKA VREDNOST JELA ~7934.3 [KJ] Napomena: Energetska vrednost je priblina i moe varirati u zavisnosti od energetskih vrednosti pojednih namirnica koje ulaze u recept
 
GOTOVO JELO
Ovo gotovo jelo ne nudi ni jedan restoran. Ako ga Vi imate u ponudi vaseg restorana
UPIITE SE BESPLATNO U NA REGISTAR
i postanite sponzor ovog recepta!


Odtampajte tekst ovog recepta

Posaljite link ovog recepta na e-mail
 

Ukupno 3 komentara za recept TELECI RIZOTO
korisnik galeb_mk

"koliko pirinca ??? i da li je u ovoj polulopti i meso i grasak , tj sve??? ili samo pirinac. pocetnik :)"

korisnik LJUBOPITNA

"vrlo lepi recept, ali zaboravili ste kolicinu riza hvala"

korisnik zperin03

"Na kolicinu mesa i broj osoba, (moze i za 5 osoba), mislim da je dovoljno 350-400gr pirinca. "


Napomena: Komentar moete uneti samo ako ste registrovani korisnik
 
Ovaj recept je pregledan 8989 puta i ocenjen sa prosenom ocenom 2 od strane 295 korisnika
Ocenite i Vi ovaj recept sa opisnom ocenom


 
 :: Dodajte novi recept
 :: Dodajte link recepta
 :: Vaš E-Kuvar
 :: Vaši recepti
 :: Vaši komentari
 
SAVETI
 :: Vaši saveti
 :: Pošaljite savet
 
MAILING LISTE
 :: E-Zine ×
 :: E-Novosti
 :: E-Kuvar ×
 
KUPOVINA
 :: Spisak za kupovinu
 :: Korpa za kupovinu
 
NetNutricia
 :: Dnevne potrebe
 :: Trošenje energije
 :: Nutrijensi
 :: Nutritivne vrednosti
 
 
 
prijatelji sajta
 
statistike
 

  POMOĆ - O SAJTU - MARKETING - WebMaster  
  Copyright © 2004-2011 Recepti.co.yu
dizajn i razvoj : svemirNet