Recepti.co.yu
[niste registrovani]

prijavite se
Dobro jeli!   NOVI KORISNIK
14.11.2019.
RECEPTI SAVETI REČNIK PORTAL REGISTAR FORUM
Moji.Recepti.co.yu
:: KATEGORIJE ::
 :: Vrsta jela
 :: Tip obroka
 :: Sezonska jela
 :: Namirnice
 :: Specijalne prilike
 :: Starosna dob
 :: Kuhinje
 :: Spremanje jela
 :: Vrsta ishrane
 :: Spisak svih recepata
 :: Recepti korisnika
 :: Linkovi korisnika
 
:: KULINARSTVO ::
 :: Kulinarski rečnik
 :: Kulinarski saveti
 :: Namirnice
 :: Proizvodi
 
:: JELOVNICI ::
 :: Restorana
 :: Picerija
 :: Poslasticarnica
 :: Pekara
 
:: GDE JESTI ::
 :: Restorani
 :: Picerije
 :: Poslastičarnice
 :: Pekare
 
:: GDE KUPITI ::
 :: Prodavnice
 :: Proizvodjači
 
::ZANIMLJIVOSTI::
 :: Slike za desktop
 :: Čuvari ekrana
 :: WinAmp skin
 :: Prezentacije
 
:: INFO ::
 :: Mapa sajta
 :: O sajtu
 :: Obaveštenja
 :: Saveti
 :: Pomoć
 :: Reklamiranje
 :: Upis u Registar
 :: Prijava geške
 :: Pravila i uslovi korišćenja ovog sajta
RECEPT
PAPČIĆI U SAFTU Dodajte ovaj recept u Vas E-Kuvar
Samo za gurmane Ubacite namirnice u korpu za kupovinu
Papčići u saftu
Recept poslao jovanicm

Izvor recepta: porodični recept
Zemlja porekla jela: Srbija i Crna Gora

Jelo je za vise od 4 osobe
Priprema jela: jednostavno
Predvieno vreme za priremu jela je vise od 60 minuta
POTREBNE NAMIRNICE
SVINJSKI PAPCI 5 KOMADA (0 grama)
SO  
ULJE/MAST 50 GRAMA (50 grama)
ALEVA PAPRIKA  
ZAČIN  
BELI LUK  
BRAŠNO 20 GRAMA (20 grama)
  pogledajte detaljni spisak nutritivnih vrednosti namirnica za ovaj recept
PRIPREMA JELA

U mesari uzeti 4-5 kom lepo očišćenih belih svinjskih papaka. Zamoliti majstora da ih satarom preseče uzdužno na pola. Najbolje ih staviti u express lonac, dodati malo soli i 2 l vode. Kuvati 90 min. Ako je u običnoj šerpi onda se vreme kuvanja utrostručuje!
Papci su kuvani kad se odvajaju od kosti. Procediti ih i odvojiti od koščica. Vratiti ponovo sve u lonac i pustiti da proključa, doliti vode( 1-2 litra po želji). U tiganju napraviti klasičnu zapršku: na ulju/masti, prepžiti brašno i dodati 2 kašikice aleve paprike. Zapršku i začin ubaciti u ključali lonac. Nakon 10 min. skinuti sa vatre i dodati celu glavicu sitno seckanog belog luka. Služiti u dubokim tanjirima sa svežim hlebom. Neko će možda poželeti ljutu papriku.

 
Recept pripada podkategorijama: GLAVNO JELOMRSNO JELOKUVANO JELO
 

CENA JELA ~0.01 [€] Napomena: Cena jela je okvirna i izraunava se zbirom prosenih maloprodajnih cena (u SCG) namirnica koje ulaze u recept
ENERGETSKA VREDNOST JELA ~292.8 [KJ] Napomena: Energetska vrednost je priblina i moe varirati u zavisnosti od energetskih vrednosti pojednih namirnica koje ulaze u recept
 
GOTOVO JELO
Ovo gotovo jelo ne nudi ni jedan restoran. Ako ga Vi imate u ponudi vaseg restorana
UPIITE SE BESPLATNO U NA REGISTAR
i postanite sponzor ovog recepta!


Odtampajte tekst ovog recepta

Posaljite link ovog recepta na e-mail
 

Ukupno 3 komentara za recept PAPČIĆI U SAFTU
korisnik jovanicm

"Osnovi domaće kuhinje. Beli luk obara pritisak. Prsti mora da se lepe kad se umače hleb. "

korisnik trajka

"U vodu u kojoj se kuvaju papci, osim soli dobro je dodati par cena belog luka, 2-3 lista lorbera i par zrna bibera - mnogo je bolji ukus - za gurmane ostalo je sve o-k"

korisnik bocasa

""trajka", bravo to je pravi recept"


Napomena: Komentar moete uneti samo ako ste registrovani korisnik
 
Ovaj recept je pregledan 16004 puta i ocenjen sa prosenom ocenom 3 od strane 507 korisnika
Ocenite i Vi ovaj recept sa opisnom ocenom


 
 :: Dodajte novi recept
 :: Dodajte link recepta
 :: Vaš E-Kuvar
 :: Vaši recepti
 :: Vaši komentari
 
SAVETI
 :: Vaši saveti
 :: Pošaljite savet
 
MAILING LISTE
 :: E-Zine ×
 :: E-Novosti
 :: E-Kuvar ×
 
KUPOVINA
 :: Spisak za kupovinu
 :: Korpa za kupovinu
 
NetNutricia
 :: Dnevne potrebe
 :: Trošenje energije
 :: Nutrijensi
 :: Nutritivne vrednosti
 
 
 
prijatelji sajta
 
statistike
 

  POMOĆ - O SAJTU - MARKETING - WebMaster  
  Copyright © 2004-2011 Recepti.co.yu
dizajn i razvoj : svemirNet