Recepti.co.yu
[niste registrovani]

prijavite se
Dobro jeli!   NOVI KORISNIK
14.10.2019.
RECEPTI SAVETI REČNIK PORTAL REGISTAR FORUM
Moji.Recepti.co.yu
:: KATEGORIJE ::
 :: Vrsta jela
 :: Tip obroka
 :: Sezonska jela
 :: Namirnice
 :: Specijalne prilike
 :: Starosna dob
 :: Kuhinje
 :: Spremanje jela
 :: Vrsta ishrane
 :: Spisak svih recepata
 :: Recepti korisnika
 :: Linkovi korisnika
 
:: KULINARSTVO ::
 :: Kulinarski rečnik
 :: Kulinarski saveti
 :: Namirnice
 :: Proizvodi
 
:: JELOVNICI ::
 :: Restorana
 :: Picerija
 :: Poslasticarnica
 :: Pekara
 
:: GDE JESTI ::
 :: Restorani
 :: Picerije
 :: Poslastičarnice
 :: Pekare
 
:: GDE KUPITI ::
 :: Prodavnice
 :: Proizvodjači
 
::ZANIMLJIVOSTI::
 :: Slike za desktop
 :: Čuvari ekrana
 :: WinAmp skin
 :: Prezentacije
 
:: INFO ::
 :: Mapa sajta
 :: O sajtu
 :: Obaveštenja
 :: Saveti
 :: Pomoć
 :: Reklamiranje
 :: Upis u Registar
 :: Prijava geške
 :: Pravila i uslovi korišćenja ovog sajta
RECEPT
DEZERT LAGUNA Dodajte ovaj recept u Vas E-Kuvar
poslastica za vrele letnje noci Ubacite namirnice u korpu za kupovinu
DEZERT LAGUNA
Recept poslao dragan

Izvor recepta: internet
Zemlja porekla jela:

Jelo je za 2 osobe
Priprema jela: jednostavno
Predvieno vreme za priremu jela je oko 15 minuta
POTREBNE NAMIRNICE
COKOLADA 200 GRAMA (200 grama)
SUVO GROŽĐE 1 PAKOVANJE (0 grama)
MED 50 GRAMA (50 grama)
POMORANDŽA 8 KOMADA (800 grama)
KIVI 8 KOMADA (0 grama)
SMOKVE SUVE 1 PAKOVANJE (0 grama)
  pogledajte detaljni spisak nutritivnih vrednosti namirnica za ovaj recept
PRIPREMA JELA

Pomorandže i kivi dobro oprati i osušiti. Seci na kolutice bez ljuštenja. Od svake pomorandže iseci iz srednjeg dela po 4 kolutica debljine oko 6mm.Od svakog kivija iz srednjeg dela takode iseci po 4 kolutica debljine oko 4 mm.Svim koluticima potom oštrim nožem odstraniti koru. Kod preostalih delova pomorandže i kivija kašikom odvojiti meso od kore I sipati u jednu ciniju. Suvim smokvama I suvom groždu odstraniti eventualno zaostale peteljke i zatim ga vrlo sitno ih iseckati i dodati u ciniju sa pomorandžama i kivijem. Sadržaj u ciniji blago izmešati,zatim dodati med. Od cokolade za kuvanje odvojiti cetvrtinu, izlomiti je na sitnije komade i staviti u širi sud (šerpicu) a istu iznad nešto šireg suda sa vodom. Kada voda u sudu sa vodom pocne da vri, odnosno kada cokolada pocne da se topi lagano je mešati dok ne postane kao kaša. Otopljenu cokoladu dodati izmešanom vocu u ciniji uz stalno mešanje. Kada se masa sjedini vaditi je supenom kašikom i od te mase praviti kuglice manjeg precnika od precnika kolutica kivija. Kuglice seci na pola.

 
Recept pripada podkategorijama: DEZERTLETNJE JELOKUVANO JELO
 

CENA JELA ~2.02 [€] Napomena: Cena jela je okvirna i izraunava se zbirom prosenih maloprodajnih cena (u SCG) namirnica koje ulaze u recept
ENERGETSKA VREDNOST JELA ~5586 [KJ] Napomena: Energetska vrednost je priblina i moe varirati u zavisnosti od energetskih vrednosti pojednih namirnica koje ulaze u recept
 
GOTOVO JELO
Ovo gotovo jelo ne nudi ni jedan restoran. Ako ga Vi imate u ponudi vaseg restorana
UPIITE SE BESPLATNO U NA REGISTAR
i postanite sponzor ovog recepta!


Odtampajte tekst ovog recepta

Posaljite link ovog recepta na e-mail
 

Ukupno 2 komentara za recept DEZERT LAGUNA
korisnik Draganica

"Ovde unesite Vas komentar za ovaj recept..."

korisnik lucky

"ne razumem kako se servira, šta sa preostalom čokoladom i sa kolutovima voća."


Napomena: Komentar moete uneti samo ako ste registrovani korisnik
 
Ovaj recept je pregledan 6393 puta i ocenjen sa prosenom ocenom 3 od strane 28 korisnika
Ocenite i Vi ovaj recept sa opisnom ocenom


 
 :: Dodajte novi recept
 :: Dodajte link recepta
 :: Vaš E-Kuvar
 :: Vaši recepti
 :: Vaši komentari
 
SAVETI
 :: Vaši saveti
 :: Pošaljite savet
 
MAILING LISTE
 :: E-Zine ×
 :: E-Novosti
 :: E-Kuvar ×
 
KUPOVINA
 :: Spisak za kupovinu
 :: Korpa za kupovinu
 
NetNutricia
 :: Dnevne potrebe
 :: Trošenje energije
 :: Nutrijensi
 :: Nutritivne vrednosti
 
 
 
prijatelji sajta
 
statistike
 

  POMOĆ - O SAJTU - MARKETING - WebMaster  
  Copyright © 2004-2011 Recepti.co.yu
dizajn i razvoj : svemirNet